Kapat
(0) Adet Ürün
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
KATEGORİLER
    Filtreler
    Tercihler
    Arama

    Çerez Politikası

    ÇEREZ POLİTİKASI

     

     

    Aktüel Ofis Malzemeleri Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket” olarak anılacaktır) olarak, yönetmekte olduğumuz internet sitelerinin ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezlerini (“Çerezler”) kullanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmekte olup işbu Politika ile internet sitemiz kullanıcılarımız/üyelerimiz/ziyaretçilerimiz olarak sizlerin kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. Bunun yanı sıra, işbu Politika’da internet sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız.

     

    Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

    Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada internet sitesi üzerindeki gezintilerinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız internet sitesini tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, internet sitesinin etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

     

    Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

    •          İnternet sitesinin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
    •          İnternet sitesi üzerinden tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
    •          5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyulması,
    •          İnternet sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

    İnternet Sitemizde Kullandığımız Çerez Tipleri

     

    Zorunlu Çerezler: İnternet sitesinin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde internet sitesi çalışamayacaktır.

     

    İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesi üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

     

    Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, internet sitesinin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkileşime geçerek web sitesini geliştirebilmemizi sağlamaktadır.

     

    Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır. gezinti yapmanızı, kullanım hesabı oluşturmanıza ve giriş yapmanıza imkan

     

    Analitik Çerezler: İnternet sitemizi ziyaret eden ziyaretçi sayısını tespit edebilmek amacıyla çerezler kullanmaktayız. Analitik çerezler, sizin web sitemizi nasıl kullandığınızı ve sitemizde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, sitemizi optimize edip geliştirmek ve sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygun olmaya devam ettiğinden emin olmak için kullanılmaktadır. Elde edilen veriler arasında görüntülediğiniz sayfalar, yönlendirme/çıkış sayfaları, kullandığınız platform tipi, tarih/saat damgası bilgileri ve verilen sayfaya yaptığınız (fare) tıklama sayısı, fare hareketleriniz, görüntü kaydırma aktiviteniz, kullandığınız arama terimleri ve sitemizi kullanırken girdiğiniz metinler gibi ayrıntılar bulunmaktadır.

     

    Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

    Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

     

    Kullanılmakta olan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

    Adobe Analytics

    http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

     

    AOL

    https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

    Google Adwords

    https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

    Google Analytics

    https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

    Google Chrome

    http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

     

    Internet Explorer

    https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

    MozillaFirefox

    http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

     

    Opera

    http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

     

    Safari:

    https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR